ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Ένας τόπος ξεχωριστός, ευλογημένος, γεμάτος φυσικές ομορφιές

 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Ναύπλιο, φτιαγμένο για αστούς, φιλόξενο για πρίγκιπες

Ανάμεσα στο 1821 και το 1834, το Ναύπλιο έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας (μετά το οποίο ορίστηκε η Αθήνα). Και ήταν στο Ναύπλιο, όπου ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας δολοφονήθηκε έξω από το εκκλησάκι του Άγιου Σπυρίδωνα. Και μετά όμως, τη μεταφορά της πρωτεύουσας, το Ναύπλιο συνεχίζει να αποτελεί μια πολύ σημαντική ελληνική πόλη. Υπήρξε δικαστικό και διοικητικό κέντρο, ασφαλές εξαγωγικό λιμάνι και προς το τέλος του αιώνα συνδέεται και με τον σιδηρόδρομο. Στην πόλη υπάρχουν δύο γειτονιές, η παλιά πόλη και το προάστιο της Πρόνοιας. Μέσα στον 19ο αιώνα το Ναύπλιο αναπτύσσει μια αστική συνείδηση, η όψη της πόλης καλλωπίζεται, γκρεμίζονται τα τείχη, η πόλη αποκτά φωτισμό, περισσότερο πράσινο και ευπρεπή ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρίγκιπες και αυτοκράτορες.

ΔΡΟΜΟΣΚΑΛΕΣ

Χαρακτηριστικές της παλιάς πόλης, οι δρομόσκαλες ξεκινούν από το ύψος της πλατείας Συντάγματος και ενώνουν την πόλη με την Ακροναυπλία.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η παραλία της Καραθώνας, το ιδανικό μέρος για κολύμπι και ηλιοθεραπεία βρίσκεται μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ναύπλιο.

ΜΠΟΥΡΤΖΙ

Tο επιθαλάσσιο φρούριο, που έμεινε γνωστό με την τουρκική ονομασία Mπούρτζι, δηλαδή πύργος, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης του Nαυπλίου.

ΜΥΚΗΝΕΣ

Η ιστορία του τόπου συνδέεται με τις αρχαίες Μυκήνες, εκεί που χτύπαγε η καρδιά του πρώτου σημαντικού χερσαίου ελληνικού πολιτισμού, του μυκηναϊκού.

ΑΡΓΟΣ

Έξι μίλια απόσταση από την πόλη των Μυκηνών, ήταν η αρχαία πόλη του Άργους. Ιδρυμένη από τον Φορωνέα και παίρνοντας το όνομα από τον γιο του.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο παγκοσμίως.

Μεινετε στο κεντρο του Ναυπλιου